Profesyonel Aydınlatma Tasarımcıları Derneği

Profesyonel Aydınlatma Tasarımcıları Derneği

PLDA uluslararası ölçekte çalışan aydınlatma tasarımcılarının ve danışmanlarının gönüllü olarak kurduğu bir aydınlatma federasyonudur. PLDA’nın amacı aydınlatma tasarımının ve onu doğru şekilde uygulamanın önemini vurgulamak ayrıca mesleğin tanıtımına katkıda bulunmaktır.

PLDA aydınlatma ile ilgili çeşitli bilgilerin, haberlerin, resmi dokümanların ve tanıtımların paylaşılmasında kullanılmaktadır. Bu web sitesi de sürekli gelişen ve ilerleyen kurumun şu ana kadar yaptıklarının ve gelecekte yapacaklarının bir göstergesidir.

Avrupa Aydınlatma Tasarımcıları Derneği (ELDA+), üyelerinin katıldığı bir oylamayla isim değiştirdi. Derneğin yeni adının Profesyonel Aydınlatma Tasarımcıları Derneği (PLDA) olmasına karar verildi.

Bu karar ileriye dönük büyümenin bir göstergesidir. Ayrıca derneğin başta Kuzey Amerika olmak üzere dünyadaki diğer mimari aydınlatma tasarımcılarıyla ve hızla gelişen Asya pazarıyla birlikte çalışmak isteğinin de bir sinyalidir.

Bu değişiklikle dernek, ELDA+ kimliğini ne kaybedilmiş ne de geri plana atmıştır. Atılan bu adımın amacı yerel kültürlerin aydınlatma tasarımına etkilerini göstermek ve tüm dünyadan yeni üye katılımına fırsat vermektir.

http://pldturkiye.com/

http://www.pld-a.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder